DinamometriProgramska opremaIzdelki po meriCelostne laboratorijske rešitve
DINAMOMETRI

Osnovni podatki



  • Enostavne in natančne meritve navorov/sil posameznih sklepov in sklepnih sistemov.
  • Nastavljivi in togi mehanski deli omogočajo meritve različnih tipov ljudi, od otrok do vrhunskih športnikov in starostnikov.
  • Bi-lateralna zasnova omogoča zanesljivo analizo mišičnih simetrij.
  • Dovršena mehanska in elektronska zasnova z najvišjo stopnjo natančnosti uvršča naše dinamometre v sam vrh meroslovja za znanost in prakso.

Za znanost in prakso

ŠPORT

 

Vrednotenje napredka in identifikacija šibkih členov v mišični verigi so ključni elementi za napredek v fizični zmogljivosti. Sposobnost razvoja navora v posameznem sklepu je eden ključnih podatkov pri obravnavi vrhunskih športnikov za izboljšanje njihovega napredka.

 

REHABILITACIJA

 

Objektivna primerjava zdrave in poškodovane strani je ključna v procesu rehabilitacije. Bi-lateralna zasnova naših dinamometrov omogoča direktno primerjavo leve in desne strani, kar lahko znatno vpliva na potek rehabilitacije.

 

PREVENTIVA

 

Z meritvami sklepnih navorov je mogoče določiti sklepe s povečanim tveganjem za nastanek poškodbe.

 

ZNANOST

 

Meritve mišične zmogljivosti (sklepni navori ali mišične sile) so stalnica v znanstvenem raziskovanju. Izjemna natančnost in enostavna sinhronizacija z drugimi merilnimi sistemi postavlja naše dinamometre v sam vrh na področju meroslovja v znanosti.

 

 

PROGRAMSKA OPREMA ZA ANALIZO IN POROČANJE

ARS (Analysis & Reporting Software) je plod dolgoletnega interdisciplinarnega razvoja našega podjetja in je edinstveni programski vmesnik, ki omogoča enostavno in hitro urejanje subjektov, zajem in analizo meritev ter izdelavo poročil. Vsi izračunani parametri so podprti z znanstvenimi raziskavami in zajemajo celostno analizo navora.



IZVEDBE

Dinamometri za merjenje navorov v gležnju in kolenu v različnih smereh. Naši dinamometri so edinstveni, saj ne potrebujejo zunanjega napajanja, le priklop na prenosni računalnik preko USB vmesnika.